Fiskar och mystisk gegga

Har spenderat ännu en dag i staden, börjar bli lite drygt. Skippade shoppingcentren idag och gick till Flinders street station och akvariet istället. Insåg efter att nu ha varit kring tågstationen att det är ett riktigt mysigt ställe att hänga på, har en del mysiga uteserveringar och riktigt rolig gatuunderhållning. Bästa underhållningen var dock Johanna.. Skulle gå och äta lunch på ett fint ställe bredvid det lilla torget, allt känns helt okej och vi går med bestämda steg mot restaurangen när Johanna helt plötsligt får något hårt i huvudet. Hon reagerar direkt med: "Vad fan var det? Det måste varit en fågel som flög in i mig". Jag bara ignorerar henne, så ber hon mig kolla så att den inte sket i håret på henne. Jag kollar lite snabbt och det var ju ingenting, men ser något konstigt i ögonvrån så jag lyfter på håret och där är det.. en typ stor grön geggig nästan vaxliknande smörja som verkligen klumpat ihop håret. Jag börjar asgarva och kan fan inte sluta, tårarna bara rinner och bredvid står Johanna helt panikslagen. Och börjar gnugga huvudet mot min tröja, idioten. Som tur var trivdes geggan bättre i hennes hår än på min tröja för det lossnade inte. Under hela lunchen sitter jag bara och skrattar åt henne, vilket jag gör nu med eftersom hon fortfarande inte tagit bort vad det nu är. Usch!
Akvariet var helt okej, var typ vi och hela Melbournes barnfamiljer. Så vi fick trängas, längst fram stod såklart Johanna med kameran i högsta hugg och försökte fånga alltifrån pingviner till puffers på bild. Lyckades hon? Mmmm jo, det är ju inte så att fiskarna kan smita direkt?
Gott! smakade dock ingen, måste tänka på figuren nu efter 6 veckors frossande i Sydamerika. Inget och verkligen INGET slår Juan Valdez cafe och Colombias kanelbullar!


The Grampians

Nu har vi vi bokat en tre dagars utflyk till The Grampians och Great Ocean Road så äntligen händer det något! Jippiyey! Turen är på tisdag så vi har några dagar kvar i Melbourne, suck.. Vädret är inte heller det roligaste för tillfället, det bara regnar. Det kommer troligtvis att fortsätta så hela veckan men vi hoppas på uppehåll under utflykten. Funderade först på att hoppa över Great Ocean Road men eftersom vi nu har varit i Melbourne en vecka och det var därför vi kom hit så ska vi banne mig se den där förbannade kuststräckan och få med oss ett foto eller två på apostlarna. Sen bär det iväg mot varmare och förhoppningsvis soligare breddgrader.. Vi har inte bokat flyget än men det blir troligtvis Surfers paradise eller ännu längre norrut. Snorkla, bada och bara göra sånt vi tycker är roligt. Sen blir det troligtvis ner till Sydney över nyår. Men som sagt, den tidigare planen gick ju fullständigt åt helvete, så det kan ju den här med göra! Men en sak i taget.

I ett rum med kineser

Jag och Evelina har haft en helvetesdag, allt går käpprätt och helvete och nu är vi så trötta på allt och alla haha. Jag hade ett litet sammanbrott i morse och var tvungen att ringa efter morsan och få råd. Vi var nämligen tvungna att checka ut ur hotellet och sedan hade vi inget boende till kvällen vilket fick min bägare att rinna över hehe. Men det löste sig någorlunda tillslut iaf. Eller aa... numera bor vi i ett delat rum med fyra andra och gissa vilka de är??? KINESER, JIPPI! Nä, nu ska vi inte vara elaka mot de småögdade folket men dom är ganska störande. Ska bli spännande att sova med dom, undra hur dom beter sig. Evelinas kommentar: "Rätt vad det är kanske man vaknar med ett gult finger upp i röven." För övrigt har det varit pissväder idag, och vi hade tänkt boka en tour imorgon till Great Ocean Road osv. men nej det finns ju såklart inga platser kvar och nu vet vi återigen inte riktigt hur vi ska göra. Det är ju inte kul att åka dit när det regnar liksom, blir ju skitkort och skitminnen. Nu fungerar vårt Wifi, Jippi! Men bilderna är fortfarande skitdryga att ladda upp, fattar inte.

Jävla Kineser

Det bara kryllar av kineser här på stan... fattar inte vad dom gör här?! Aja imorgon ska vi checka ut ur hostelet vid tiotiden och sen ska vi åka till ett ställe som hyr ut bilar. Vi tänkte bara åka till Great Ocean Road och se de tolv apostlarna och det och även the grampians, en nationalpark med massa coola klippor och vattenfall. Sedan tänker vi nog ta flyg upp till guldkusten och slappa på lite stränder istället, och sen åka ner mot Sydney igen för att fira nyår. Just nu är det svårt att hitta motivationen till allt, känns som om allt är emot oss haha. Men bara vi kommer ut ur den här staden och senare till stränderna känns det nog bättre sen. Jag och Evelina hittade det största shoppingcentret idag iaf så det var ju lite tröstande, fan va mycket kläder dom har här, men en del är väldigt dyrt. Men asså dom har mycket mer utbud här än vad vi har i Sverige. Jag har hittat ett par jeanshotpants (äntligen!) som va fina och Lina typ en skjorta. Vi har även köpt mobilt bredband nu och Evelina har köpt SIM-kort. Bredbandet måste laddas eller vafan det var så vi kommer inte kunna använda det förrän imon men det ska bli skönt annars för nu kan vi typ inte ladda upp bilder på bloggen med skitbredbandet från hotellet.
Kan inte ladda upp mer än två bilder, haha men iaf något

Melbourne

Igår anlände vi till Melbourne flygplats klockan sex på morgonen efter en helvetes lång flygfärd. Sedan tog det sin tid att ta sina väskor eftersom vi stod och vänta vid fel band haha. Säkerheten var inte så farlig som förra gången vi åkte hit och jag fattar inte hur dom inte kunde fråga mig nåt om mitt stash av mediciner, sjuuuukt. Just nu sover vi bara, är så jäkla trötta och har jetlag som fan. Vi fick inte vårt rum förrän klockan två så då fick vi vänta typ fyra timmar för att få det. i somna nästan i baren haha... Vädret är lite kallare än vad vi trodde och det kryllar av asiater här i stan. Man skulle kunna tro att man kommit till Hong Kong istället för Melbourne haha. Vi var inne i en skoaffär innan idag för jag ska köpa träningsskor och då kom expediten fram (en kines) och va typ associal och cp. Vi blev typ rädda, han fråga ifall våra hår var äkta, asså färgen. Jobbigt som fan och prata engelska men jag antar att man lär sig med tiden och vågar prata mer, just nu är det Evelina som pratar mest, hehe. Vi var inne i ett stort varuhus idag som var typ som Åhlens fast med fem våningar, och vid sminkavdelningen (Make up Store) träffa vi en svensk tjej som jobbar här i Melbourne och har bott här i två år och pluggat och grejer. Fattar inte hur man vågar ta det steget. Vi känner oss liksom lite lost just nu och vill bara få tag i en bil och åka till varmare breddgrader, det går liksom inte sola här och Evelina saknar Patrik och Patrik saknar henne. Jag saknar min katt (not). Aja tror som sagt att vi bara är lite depp för att vi är trötta och har jetlag. Förresten, igår när vi kom till hotellet vid tiotiden så satte vi oss vid restaurangbaren och jag tänkte beställa en öl men det fick jag inte sa han eftersom dom inte börjar servera alkohol förrän tolv på dagen. Kände mig lite som en alkoholist där haha, tänkte ju inte på att det var tio på morgonen. Bilder kommer en annan dag, verkar inte som om det här internet kan hantera uppladdningar av bilder...

Snart bär det av!

Om cirka tre timmar åker vi till Landvetter :) min jävla väska väger endast 16kg men inte skitkul direkt att bära runt den på ryggen och se ut som ett miffo... Flyget lyfter fem i sju mot London Heathrow och därefter byter vi i Hongkong och sen till sist mot Melbourne! Vill bara komma iväg nu, drygt och vänta. Detta är mitt första blogginlägg så ursäkta ifall det sög ;)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0